Allt du kan göra i Astrid Lindgrens Värld: En guide

Ta hela familjen på en fantastisk utflykt till sagornas land där Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga blir verklighet. Upptäck ett unikt nöjesfält där barnbokens figurer tar dig med på äventyr som får fantasin att blomstra. åka till Astrid Lindgrens värld är en resa tillbaka till de bekanta berättelserna som präglat så många barndomar. När du stiger in i denna sagovärld möts du av lekfulla skådespel där karaktärerna från de omtyckta böckerna leker rövare runt knuten, eller kanske bjuder in till jordgubbskrig.

Till parkens höjdpunkter hör Katthult, där du kan se Emil i Lönneberga hitta på hyss, och Villa Villekulla, där Pippi demonstrerar sin oövervinnerliga styrka. Det finns även chansen att se Ronja rövardotter springa genom Mattisborgens skogar och klättra i träd tillsammans med Birk.

Med föreställningar som får boksidorna att komma till liv ger detta familjenöje barnen en chans att interagera med deras favoritfigurer. Det är inte bara lek och stoj – besökare får lära sig om vänskap, mod och äventyrsanda, värden som genomsyrar Lindgrens verk.

Och det slutar inte där. En promenad genom denna magiska plats är en naturupplevelse i sig, med Smålands gröna skogar som fond. Vid dagen slut kommer både stora och små lämna nöjesparken med känslan av att ha varit en del av en sann berättelse.

Säsongens Höjdpunkter i Astrid Lindgrens Värld

När du planlägger ditt besök till Astrid Lindgrens Värld är det värt att hålla utkik efter de speciella evenemangen som anordnas genom säsongen. Från livliga sommarteatrar till spännande hösthelger, finns det alltid något nytt att upptäcka. Teateruppsättningarna, inramade av parkens natursköna landskap, bidrar till en rik och oförglömlig upplevelse som verkligen andas Lindgrens anda.

För alla som skattar Astrid Lindgrens berättelser, erbjuder en utflykt till denna förtrollade plats en chans att stärka familjebanden genom gemensamma minnen. Det är en värld där lekfull fantasi uppmuntras och den svenska litteraturens rika arv hyllas.

När dagen närmar sig sitt slut och du lämnar Astrid Lindgrens Värld, bär du med dig en skatt av minnen och en förnyad kärlek till de klassiska sagorna som värmer hjärtan generation efter generation.